headerbg2.png
headerbg3.png
headerbg4.png
headerbg5.png

Nieuws van de Leefbaarheidsgroep Gemonde

Gemondse Stickeractie 30 km zone30

Op het schoolplein van de Sint Lambertusschool in Gemonde vindt op woensdag 11 juni tussen 12.00 en 12.15 uur de ludieke aftrap plaats van een initiatief van de Leefbaarheidsgroep Gemonde. In samenwerking met de gemeente en met de hulp van Veilig Verkeer Nederland wil de Leefbaarheidsgroep er voor zorgen dat uiteindelijk iedereen in de kern van Gemonde de beschikking krijgt over een 30 kilometersticker.

Het is de bedoeling deze aan een zijde van de grijze kliko te plakken. Zo laat de Gemondse dorpsgemeenschap in ieder geval eens per twee weken zien dat 30 kilometer per uur binnen onze bebouwde kom hard genoeg is.

Een aantal leerlingen voorziet, samen met de Gestelse wethouder Alexander van den Dungen, de eerste kliko’s van een sticker. Verder is er op het schoolplein een korte quiz waarbij leerlingen kunnen laten zien wat ze weten over veilig verkeer in en om hun woonplaats. Voor alle aanwezigen op 11 juni is er een aardigheidje van Veilig Verkeer Nederland!

De komende weken krijgen in ieder geval de huishoudens aan de St. Lambertusweg, Dorpstraat en Boomstraat (binnen de bebouwde kom) een stickerpakket. De Leefbaarheidsgroep zet zich in om op termijn ook de rest van de bebouwde kom van een sticker te voorzien.

Ook elders in onze provincie wordt op deze dag stilgestaan bij Verkeersveiligheid. Dan is er een Brabantbrede actiedag voor een verkeersveiliger Brabant. Onderdeel van Help Brabant mee op weg naar NUL verkeersdoden. Ook deze actie is daarvoor aangemeld!