headerbg2.png
headerbg3.png
headerbg4.png
headerbg5.png

Nieuws van de Leefbaarheidsgroep Gemonde

Gevolgen van krimp en doe-democratie vanuit het perspectief van de Gemondse burgerLGG Poster_lezing_kleine_kernen_04-06-2013-2

Lezing door Ben van Essen, voorzitter Vereniging Kleine Kernen Limburg

Om daadwerkelijk iets te kunnen betekenen voor de Leefbaarheid van ons dorp, zo is inmiddels duidelijk geworden, is een nauwere samenwerking tussen Gemondenaren, Gemondse Verenigingen en de Leefbaarheidsgroep erg wenselijk in ons aller belang. Wij nodigen u graag uit om hierover met elkaar de dialoog aan te gaan naar aanleiding van een inspirerende lezing over dit onderwerp. De avond zal plaatsvinden op:

Dinsdag 4 juni, Aanvang 19.30 uur, Zaal de Schuif, Gemonde. 

 

Voor deze avond hebben we Ben van Essen uitgenodigd. Ben is voorzitter van de Vereniging Kleine Kernen in Limburg, strateeg bij de Provincie Limburg en een specialist op het gebied van leefbaarheid, krimp en doe-democratie. Hij zal op aanstekelijke wijze een lezing houden over krimp en doe democratie vanuit het perspectief van de Gemondse burger. Naast Ben van Essen hebben we alle verenigingen, kerk, school, raadsleden, woningbouwcorporaties en B&W uitgenodigd om na Ben zijn lezing met elkaar in gesprek te gaan.

Waar moet je bij krimp aan denken.

We denken dan aan de aanwas van jonge gezinnen die steeds minder wordt door te weinig betaalbare woningen en te weinig voorzieningen in het dorp, daar tegenover staat de groep ouderen die steeds groter wordt, de kerk die binnen een aantal jaren zal sluiten, de school die minder leerlingen krijgt, clubs en verenigingen die steeds minder jonge aanwas hebben en daarbij vaak tevergeefs een beroep doen op dorpsgenoten voor nieuwe bestuursleden en vrijwilligers die hand-en-span-diensten willen verlenen.

Daarnaast zien we een terugtrekkende overheid en zullen we in de toekomst steeds meer voor elkaar moeten gaan zorgen. Wij zijn nieuwsgierig hoe jullie als dorpelingen en betrokkenen bij

Gemonde de toekomst van ons dorp zien en hoe we met elkaar kunnen samenwerken aan het behoud van een Leefbaar dorp.

Wij hopen u allen te ontmoeten op 4 juni, want de toekomst van Gemonde is toch ook jouw toekomst!!!

Laat via een e-mailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. even weten of u er bij bent.