headerbg2.png
headerbg3.png
headerbg4.png
headerbg5.png

Nieuws van de Leefbaarheidsgroep Gemonde

Project 'Blijvend Thuis in Gimde'

2311-LLG-Poster-wg-wonen---woning-aanpassing-proef-1

Naarmate mensen ouder worden, ondervinden ze steeds meer hinder van obstakels in hun eigen huis. Trappen, drempels, te smalle of te zware deuren, het zijn allemaal redenen waardoor mensen besluiten om te verhuizen. Net zoals een dak het beste gerepareerd kan worden als de zon schijnt, zo kan iemand het beste zijn huis aanpassen aan specifieke behoeften voordat die persoon die behoeften daadwerkelijk heeft. Het doel van dit project is om te zorgen dat de wat oudere Gemondenaren bewust worden van de mogelijkheden die er zijn om hun huis aan te passen zodat ze nog jaren in datzelfde huis kunnen blijven wonen.

De projectgroep woningaanpassing heeft voor Gemondenaren een folder opgesteld. Met deze folder worden Gemondenaren bewust gemaakt van het feit dat ze, als ze nog jaren fijn in hun huis willen blijven wonen, eens kritisch naar hun huis moeten kijken.

Om te helpen met het kritisch kijken naar hun huis, is er een vragenlijst beschikbaar. Door de vragenlijst in te vullen, kijken mensen met nieuwe ogen naar hun eigen huis. Hierdoor zien zij (toekomstige) gevaarlijke situaties. Ook worden ze gewezen op oncomfortabele plekken in hun huis. Een aantal opmerkingen uit Gemonde:

"De vragenlijst heeft me nu een aantal ideeën gegeven die ik in mijn achterhoofd houd voor de volgende verbouwing.";

"Ik douche al jaren in de badkuip, de vragenlijst heeft me er op gewezen dat dit een onhandige en zelfs gevaarlijke situatie is. Eigenlijk logisch, maar zelf had ik er nog nooit bij stil gestaan.";

"Mijn oma woont al 50 jaar in hetzelfde huis. Ze moet met 2 opstapjes naar haar voordeur. Door de vragenlijst door te nemen besefte ik mij dat dit geen veilige situatie is. Ik heb in 2 uur dit met wat zand aangepakt. Weinig tijd, en een heel stuk veiliger."

Mocht u over dit project nog vragen hebben. Stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., hiermee bereikt u de projectgroep.

 

De vragenlijst van de Unie KBO gecombineerd met de vragenlijst van de leefbaarheidsgroep vind u hier.

De folder kunt u hier downloaden indien u deze niet heeft ontvangen ( is huis aan huis bezorgd)