headerbg2.png
headerbg3.png
headerbg4.png
headerbg5.png

Nieuws van de Leefbaarheidsgroep Gemonde

Mooi cadeau voor het Eetpunt en de Rietstok in Gemonde

eetpunt 3

In 2019 viert het Eetpunt in Gemonde alweer haar eerste lustrum en dat krijgt een extra feestelijk tintje doordat de stoelen van de recreatieruimte helemaal gerenoveerd konden worden dankzij de bewoners van de Rietstok en een grote gift van de PCI (parochiële charitatieve instelling). De 30 stoelen zien er nu weer prachtig uit en dragen daarmee bij aan de gezellige sfeer waarin de maaltijd wordt geserveerd.

In 2014 ontstond bij de Leefbaarheidsgroep Gemonde het idee om een maaltijd te gaan serveren voor met name de senioren in Gemonde. Na een ietwat aarzelend begin (“dat is niks voor mensen in Gemonde”) komen er nu iedere 2 weken ruim 30 Gemondenaren, onder druk gepraat, van een 3-gangenmenu genieten in de recreatieruimte van de Rietstok.
De maaltijden worden bereid door Mari van Esch, een lokale cateraar en worden geserveerd door een vaste groep enthousiaste vrijwilligers. De laatste tijd is er ook steeds een jongere actief die zijn of haar maatschappelijk stage bij het Eetpunt komt doen. Een mooie bijkomstigheid.

Samenwerking
Voor een schappelijke huurprijs hebben we een gastvrij onderdak in de recreatieruimte van de Rietstok. De gespaarde huurinkomsten zijn door de bewoners, met de bijdrage van de PCI, omgezet in het opknappen van de stoelen. Een hele mooie vorm van samenwerken waar we heel blij mee zijn en waardoor dit soort initiatieven in stand kunnen blijven.

Mee eten?
De kosten bedragen slechts € 7,50 per maaltijd en dat kan voor een dergelijk bedrag omdat ook hierin de PCI haar steentje bijdraagt. Zo is een heerlijke maaltijd voor iedereen betaalbaar. Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

Foto: Eetpunt de Rietstok - Hans Slegers