headerbg2.png
headerbg3.png
headerbg4.png
headerbg5.png

Nieuws van de Leefbaarheidsgroep Gemonde

Sint-Michielsgestel krijgt een eigen hospice

hospice

 

Er komt een hospice aan de Theerestraat 55-57 in Sint-Michielsgestel. Voordat Hospice Parunashia opent is er nog veel werk te verzetten. 

Om het project onder de aandacht te brengen is er in elke gemeentelijke kern een informatieavond. Op maandag 1 april was er een bijeenkomst in café-zaal de Schuif.

Wat in 2015 is begonnen als een uitgesproken wens van enkele personen wordt in 2019 werkelijkheid: “Een eigen hospice in Sint-Michielsgestel”
Het idee wordt uitgewerkt. Er wordt informatie verzameld, veel informatie. Want er is genoeg te lezen over de palliatieve zorg en de wens om het laatste stukje van het leven op een mooie wijze te kunnen afsluiten. We worden steeds ouder. De overheid stimuleert ons om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Dat leidt tot eenzaamheid en het steeds kleiner worden van het sociale netwerk. En als het levenseinde in zicht komt worden de keuzes om dit op een mooie wijze te kunnen organiseren steeds kleiner. Dan is het hospice in de vorm van een “Bijna Thuis Huis” misschien wel een bijzondere mogelijkheid om samen met alle dierbaren het afscheid van het leven op een waardige manier zelf invulling te geven.

De hospice in Sint-Michielsgestel heeft in 2018 een pand kunnen verwerven dat geschikt wordt gemaakt om in 4 zorgkamers gasten onder te brengen met een levensverwachting van maximaal 3 maanden. Voor de verbouwing is een begroting gemaakt en op basis daarvan is gezocht naar subsidiemogelijkheden. Dank zij de giften van o.a. het Oranje Fonds, de Rabobank en diverse andere sponsoren hebben wij weer een stap kunnen zetten om de begroting voor de verbouwing sluitend te maken. Binnenkort starten wij met de verbouwing van het pand en hopen halverwege dit jaar onze deuren te kunnen openen.

Vrijwilligers
Maar daarmee zijn we er nog niet. Momenteel zijn wij bezig om alle vrijwilligers die zich hebben aangemeld een opleiding aan te bieden. En dat moet de kracht worden van Parunashia, veel geschoolde vrijwilligers met het hart op de juiste plaats. Om ons project onder de aandacht te brengen organiseren wij in iedere gemeentelijke kern een informatieavond. Op 1 april was de beurt aan Gemonde.

Meer informatie vindt u op de website van Hospice Parunashia