headerbg2.png
headerbg3.png
headerbg4.png
headerbg5.png

Nieuws van de Leefbaarheidsgroep Gemonde

6 sociale huurwoningen in De Kei

De Kei exterieur

In voormalig Dorpshuis De Kei komen zes sociale huurwoningen. Investeerder Ad van de Groenendaal koopt het pand van het stichtingsbestuur. De koopovereenkomst wordt op 15 februari getekend. Als alles meezit worden de woningen eind 2019 opgeleverd.

Hiermee wordt een belangrijke eerste stap gezet in het realiseren van minimaal 25 nieuwe woningen in Gemonde, zoals aangekondigd in het Coalitieakkoord van de gemeente Sint-Michielsgestel.

Het voormalige dorpshuis wordt verbouwd tot zes zogenaamde loftwoningen. De woningen op de begane grond zijn bedoeld voor ouderen. Op de verdieping komen appartementen voor jongere bewoners. In de informatiezuil die vóór De Kei staat, zijn binnenkort de schetsen van de toekomstige woningen te zien.

Omdat op het pand van De Kei nu een maatschappelijke bestemming rust, is een bestemmingsplanwijziging nodig. Voorwaarde voor de gemeente Sint-Michielsgestel om de bestemming te wijzigen in een woonbestemming, is dat er sociale huurwoningen komen. Slechts 16 procent van de woningen in Sint-Michielsgestel is sociale huur, ongeveer de helft van het landelijke gemiddelde. Veel mensen staan al lang op de wachtlijst en ook urgente woonsituaties zijn steeds moeilijker op te lossen.

Sociale huurwoningen zijn bedoeld voor mensen met een laag of middeninkomen. De huur mag niet hoger zijn dan de sociale huurgrens. In 2019 ligt deze grens op 720,42 euro. De verhuur van de woningen gaat via Te Koop Meierijstad. Kijk voor meer informatie op www.tekoopmeierijstad.nl of op www.facebook.com/tekoopmeierijstad

Lees meer op de website van de gemeente Sint-Michielsgestel

De Kei interieur


Foto's: Gemeente Sint-Michielsgestel