headerbg2.png
headerbg3.png
headerbg4.png
headerbg5.png

Nieuws van de Leefbaarheidsgroep Gemonde

Samen fietsen in Gemondefietsen

Alweer een nieuwe sportieve activiteit van de Dorpstafel Gemonde. Naast jeu de boulen en wandelen kun je sinds kort ook met je dorpsgenoten een mooi stuk fietsen.


Goede voorbereiding

Eens in de twee weken, op dinsdagochtend, vertrekken Thea Tilburgs en Wilhelmien van der Heijden, voor een afwisselende fietstocht van ongeveer 30 km. Om ingewikkelde kruispunten te vermijden en te weten wat ze onderweg tegenkomen, fietsen de dames elke route van tevoren al een keer.
“Als we dan met de groep gaan fietsen, kunnen we elkaar tijdig waarschuwen. Want met elektrische fietsen ga je meteen een stuk harder. Voor de veiligheid van ons allemaal houden we de maximumsnelheid daarom ook op 16 km/uur”, aldus Tilburgs.

Gezellig
Behalve deze sportieve prestatie houdt de groep halverwege een stop voor een gezellig kopje koffie. Uiteraard betalen de deelnemers dit zelf. Verder is deze activiteit, net als het wandelen (elke woensdagmorgen) en jeu de boulen (meerder keren per week), helemaal gratis. “Alleen als het regent gaat de fietstocht niet door. Behalve een bui die onderweg kan vallen, dan gaan we gewoon van start. Maar meestal valt het reuze mee”, is de ervaring van Thea.

Meefietsen?
Wil je ook een keer meefietsen? Kom dan op dinsdag om de twee weken naar de parkeerplaats bij de St. Lambertuskerk. Daar vertrekt de groep om 9.30 uur. Rond 12:00 zijn we weer terug. Vooraf aanmelden is niet nodig. Iedereen mag meefietsen, met e-bike of met een gewone fiets.

Vragen?
Heb je nog vragen? Mail ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., kijk op de website van Dorpstafel Gemonde of kom een keer langs bij de dorpstafel: elke woensdagochtend van 10.00 - 12.00 uur in ‘t Schufke. Dorpstafel Gemonde is ook te vinden op Facebook.