headerbg2.png
headerbg3.png
headerbg4.png
headerbg5.png

Nieuws van de Leefbaarheidsgroep Gemonde

Dorpstafel Gemonde van start!LogoDorpstafel

Voor vraag & aanbod, ideeën, ontmoeting en hulp
Op 2 maart 2016 is de Dorpstafel Gemonde van start gegaan. Elke woensdagochtend van 10.00-12.00 uur staat de koffie klaar in ‘De Kei’ in Gemonde. De Dorpstafel is een initiatief van Gemondenaren en staat voor burenhulp in een modern jasje. We willen er voor zorgen dat vraag & aanbod elkaar vinden op het juiste moment en op een manier die past bij de situatie.

Wat is de Dorpstafel?
De Dorpstafel is een echte tafel, waar aangeschoven kan worden voor een kop koffie en om je verhaal te doen, om te luisteren, te vragen en te geven. Waar aanbod & vraag samen komen. Een plek om je te helpen bij je formulieren en een leestafel & boekenkast om te lezen. Een plaats waar je ideeën kan delen. Zonder lidmaatschap, papieren of ander gedoe; er voor elkaar zijn, kennis en talent delen. Elkaar steunen daar waar nodig. Of het nu gaat om praktische diensten zoals de hond uitlaten, een boodschap doen, computerhulp bieden, een klusje doen of om sociale activiteiten zoals samen wandelen of naar de stad gaan. Dát is het idee achter de Dorpstafel in Gemonde!
Er is ook een digitale dorpstafel, zodat je ook vanuit thuis een beroep kunt doen op elkaar. Burenhulp in ons dorp in een modern jasje!

Tweede Dorpstafel in de gemeente
De Dorpstafel is een initiatief dat is ontstaan in Berlicum vanuit een burgerinitiatief ondersteund door Met elkaar voor Mekaar (MevM). In Berlicum loopt de Dorpstafel alweer 4 maanden met succes! Met de kennis, ervaring en ondersteuning van Dorpstafel Berlicum is de Dorpstafel in Gemonde op maat ontwikkeld. Gezamenlijk wordt hetzelfde logo en huisstijl gehanteerd en wordt er gewerkt aan een geautomatiseerde vraag & aanbod website voor de gehele gemeente.

Enquête
Omdat niet iedereen in de gelegenheid is om naar de Dorpstafel te komen, hebben we ook een enquête ontwikkeld. Om zo een goed beeld te krijgen van de vragen die er leven maar ook het aanbod dat er ligt. Met als doel uiteindelijk zoveel mogelijk vraag en aanbod aan elkaar te kunnen koppelen. De enquête wordt huis aan huis verspreid. We vragen u vriendelijk om deze enquête in te vullen en in te leveren. U kunt deze enquête inleveren bij de Dorpstafel: vanaf 2 maart elke woensdagochtend van 10.00-12.00 uur in de Kei. Of in de speciale brievenbus in de hal bij basisschool St. Lambertus. Ook is er een digitale versie beschikbaar op www.dorpstafelgemonde.nl die u online kunt invullen.

Interesse?
Heeft de Dorpstafel uw interesse gewekt? Wilt u meehelpen of heeft u spontaan een idee, vraag of aanbod. Mail ons dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Onze website kunt u bezoeken via: www.dorpstafelgemonde.nl