headerbg2.png
headerbg3.png
headerbg4.png
headerbg5.png

Nieuws van de Leefbaarheidsgroep Gemonde

VervoersPunt Gemonde -Poster VervoersPuntWEB

Nieuw initiatief zoekt chauffeurs


Op 29 september 2015 vond de DorpsAvond plaats in Gemonde. De grote opkomst op deze avond resulteerde in een groep dorpsbewoners die daadwerkelijk aan de slag wil gaan om de leefbaarheid in Gemonde te verbeteren. Eén groep gaat aan de slag met de Dorpstafel, de andere groep richt zich op het opzetten van een VervoersPunt in Gemonde.

VervoersPunt
Onder begeleiding van Partis en SWO (Stichting Welzijn Ouderen) zijn een zestal dorpsbewoners aan de slag gegaan met het vervoer voor dorpsbewoners uit Gemonde die behoefte hebben aan vervoer maar dit zelf niet hebben. Juist omdat Gemonde weinig voorzieningen heeft, zijn Gemondenaren aangewezen op de voorzieningen in de andere kernen. Hierdoor is vervoer een belangrijk middel om zelfstandig te blijven en mee te kunnen blijven doen in de samenleving.
Het VervoersPunt is bedoeld voor Gemondenaren die geen beroep kunnen doen op buren, familie of kennissen. Het gaat dan om vervoer voor bv. boodschappen, het ziekenhuis, de huisarts, de kaartclub, familie, het koor, e.d.

Chauffeurs gezocht
Om daadwerkelijk te kunnen starten zijn we nog op zoek naar vrijwillige chauffeurs. De chauffeur vervoert dorpsbewoners die daar behoefte aan hebben met de eigen auto. Hiervoor krijgt de chauffeur een onkostenvergoeding van € 0,30 per km. Dit wordt rechtstreeks afgerekend met diegene die wordt vervoerd. De inzittenden-, ongevallen-, en aansprakelijkheidsverzekering zijn geregeld via een collectieve vrijwilligersverzekering die SWO heeft afgesloten. De praktische invulling van het VervoersPunt is afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van de chauffeurs. U heeft als chauffeur dus inspraak bij de opzet van het VervoersPunt.

Heeft u interesse en spreekt dit initiatief u aan of wilt u meer weten?
Neem dan vrijblijvend contact op met SWO via telefoonnummer 073-5940440 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.