headerbg2.png
headerbg3.png
headerbg4.png
headerbg5.png

Nieuws van de Leefbaarheidsgroep Gemonde

Bieb sluit, leefbaarheid Gemonde verder onder druk20110222 Bibliotheekpunt VIII

De Leefbaarheidsgroep Gemonde heeft verontwaardigd gereageerd op het besluit van Bibliotheek De Meierij om het bibliotheekpunt in Dorpshuis de Kei per 1 augustus op te heffen.
Het besluit van de bibliotheek vloeit voort uit bezuinigingen die de gemeente Sint-Michielsgestel eind vorig jaar aankondigde op de bibliotheek.

In een brief van directeur Marc Jacobs die recent verspreid is onder de Gemondse leden, staat het besluit van bibliotheek; een besluit dat volgens hem genomen is in overleg met de gemeente Sint-Michielsgestel.

De Leefbaarheidsgroep, betreurt de stap. Want terwijl de leden van de groep zich vrijwillig inzetten om de leefbaarheid voor de Gemondse bevolking op peil te houden, zijn er anderen die stappen nemen die diezelfde leefbaarheid onderdrukken. 'Dit is in een tijd van een terugtrekkende overheid, een slechte zaak. Zeker in een dorp waarin het voorzieningenniveau toch al onder druk staat', aldus de Leefbaarheidsgroep in haar verklaring.

Ontmoetingspunt
Een bieb is veel meer dan een punt waar je boeken leent. Tijdens de openingstijden is het bibliotheekpunt in De Kei voor veel mensen een plek van ontmoeting. Dorpsgenoten drinken er een kopje koffie en bespreken het wel en wee van zichzelf en het dorp.

De Leefbaarheidsgroep neemt contact op met Bibliotheek De Meierij om er achter te komen op welke gronden besloten is om juist het biebpunt in Gemonde te sluiten.

Sluiting PIN-automaat
Behalve dat Gemonde het vanaf 1 augustus zonder biebpunt moet doen, kondigde de Rabobank deze week ook aan per 1 juli het pinapparaat te sluiten. Ook dit besluit komt de leefbaarheid in deze kern van de gemeente Sint-Michielsgestel niet ten goede.