headerbg2.png
headerbg3.png
headerbg4.png
headerbg5.png

Nieuws van de Leefbaarheidsgroep Gemonde

Een herinnering aan negen markante bomenbomen20150315WEB

Op 25 maart verloor Gemonde negen markante eiken die ter hoogte van de pastorie de 'binnenbocht' van de Lambertusweg sierden. Negen van de twaalf eiken werden omgezaagd omdat ze in te slechte staat waren en een potentieel gevaar vormden voor de verkeersveiligheid.

Op initiatief van de Leefbaarheidsgroep Gemonde heeft een onderzoeksbureau een second opinion uitgevoerd. Maar ook uit dat onderzoek is helaas geconcludeerd dat de bomen niet gered konden worden.

De Leefbaarheidsgroep Gemonde wil graag een blijvende herinnering aan de bomen. De bomen stonden immers 140 jaar in Gemonde.
Het bedrijf dat de bomen gerooid heeft (firma Weijtmans uit Udenhout) schenkt de Gemondse bevolking één stuk stam. En van dat ene stuk van twee meter gaan we iets moois maken.

Wat? Dat hebben de inwoners van Gemonde zelf bepaald. Er zijn zes reacties binnengekomen bij de leefbaarheidsgroep en samen met een aantal onderwijsinstellingen in de buurt gaan we het mooiste uitvoerbare idee realiseren. Houd onze website in de gaten voor meer informatie!

Sponsoring
Voor de uiteindelijke realisatie zijn we nog op zoek naar personen of bedrijven die dit idee willen sponsoren. Wilt u een bijdrage leveren? Neem dan contact met ons op.